Іспанія приділяє все більше уваги велотуризму

Тепер Іспанія планує розвивати велосипедний туризм і в регіонах.

Про це повідомляє іспанське інформагентство EFE.

Фахівці, які підготували доповідь «Економічні перспективи розвитку велотуризму в Європі» за замовленням уряду іспанської Андалусії, переконують, що велотуризм більш перспективний, ніж традиційний «сонячно‑пляжний».

Згідно з розрахунками економістів, організація велосипедних екскурсій і подорожей може принести дохід країнам Європи в цілому в 44 мільярди євро на рік. З цих грошей 1,6 мільярда припадає на Іспанію.

«Незважаючи на те, що Іспанія, здавалося б, дуже підходяща країна для велоподорожей, завдяки своїм великим неміським територій, цей вид туризму розвинений в піренейському королівстві вкрай слабо. Тим сильніше у нього перспективи поширення. Адже У нас і температурний режим на основній частині країни такий, що велотуризм може бути всесезонним», - вважає генеральний секретар Асоціації велосипедних брендів в Іспанії (Asociación de Marcas y Bicicletas de España — Ambe) Карлос Нуньєс.

Читайте також: В Іспанії створять 100-кілометрову мальовничу велотропу

Зараз, якщо виходити з грошових надходжень від цього виду подорожей, найбільш серйозно ця туристична галузь організована і розвинена в Німеччині (річний дохід від велотуризму становить 11,4 мільярдів євро), Франції (7,5 мільярдів євро) і Великобританії (2,8 мільярдів євро).

Читайте також: Іспанія створить 400-кілометровую веломаршрут для турстов

В Іспанії велотуризм найбільш розвинений в автономних співтовариствах Каталонія і Країна Басків.

Читайте також: Подорожі:Іспанія