На День Незалежності в Раді проведуть екскурсії

У будинку Верховної Ради 23 та 24 серпня будуть проведені екскурсії та презентовано експозицію, присвячену Дню Прапора та Дню Незалежності.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

«23 та 24 серпня Верховна Рада України запрошує усіх бажаючих відвідати екскурсії до парламенту, подивитись експозицію, виставлену до Дня Прапора України та Дня Незалежності України», - ідеться в повідомленні.

За даними ВР, в експозиції буде представлено національну реліквію - Головний Прапор країни - Прапор Незалежності, який народні депутати першого демократичного скликання внесли до сесійної зали парламенту 24 серпня 1991 року, та колекцію експонатів, що безпосередньо пов'язані з набуттям Україною незалежності.

Крім того, у Раді зазначили, що гості зможуть ознайомитись з роботою єдиного законодавчого органу країни зсередини та послухати розповідь екскурсоводів.

"Верховна Рада - виборний орган, який безпосередньо представляє громадян, тому вони мають отримати вільніший доступ до парламенту, розібратися, як він працює. Ми очікуємо, що за два дні нас відвідає до 1000 гостей, у тому числі - з інших країн», - зауважив заступник керівника Апарату ВР Микола Шевчук.

За його словами, також передбачено проведення екскурсій англійською мовою.

Екскурсії до парламенту проводитимуться 23 серпня з 13:00 до 18:00 та 24 серпня з 12:00 до 18:00.

Для того, аби потрапити на екскурсію, слід попередньо зареєструватися та обрати час екскурсії на офіційному сайті Верховної Ради.