"Фундація Крим" у Польщі відкриває Європу дітям Криму

Укрінформ
У Польщу на двотижневий відпочинок виїхали 49 дітей з окупованого Криму. Загалом за два останні роки в Польщі побували 600 кримських підлітків - таким чином "Фундація Крим" у Польщі, яка зустрічає дітей, має намір впливати на майбутнє Криму.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник "Фундації Крим" у Польщі Різа Асанов.

"Ми - не політична організація і не займаємося політичними питаннями. Найголовніше для нас - це майбутнє Криму, а майбутнє Криму починається з дітей. Тому ми організовуємо поїздки дітей в Польщу з 12 років, показуємо їм Європу. Програма дуже насичена", - повідомив Асанов.

За його словами, проекту два роки, за цей час вдалося організувати відпочинок вже 600 кримськотатарських дітей. Остання група з 49 кримських підлітків зупинилася в м.Плонськ і сьогодні разом з польськими однолітками вже виїхала на свою першу екскурсію в Торунь.

"Сьогодні вони поїхали в місто Торунь. Середньовічне місто, де народився і жив Коперник. Найголовніше, що ми робимо, - це сприяємо налагодженню контактів кримських дітей з їх польськими однолітками", - розповів Асанов.

Він відзначив, що у складі кримської групи - діти, які захоплюються хореографією, музикою, мистецтвом.

"Щодо цієї групи, це була пропозиція танцювального колективу, щоб дати можливість дітям відпочити за кордоном. Крім того, ми взяли дітей, які займаються мистецтвом, які грають на національних інструментах", - сказав Асанов.

Керівник фундації повідомив, що процес виїзду дітей в Польщу дуже складний, оскільки "дітей спочатку потрібно вивезти для виготовлення паспорта, потім - в посольство для зняття відбитків пальців на отримання візи, потім організувати всі інші процедури, які дозволяють вивезти їх за кордон". 

Крім того, відзначив він, "нас засмутило, що двоє дітей не випустила російська влада".

"Причину я не знаю, це питання до волонтерів у Криму. Але ми будемо далі працювати, якщо нам не заважатимуть політики. Нам допомога не потрібна, нехай просто нам не заважають", - відзначив глава "Фундації Крим" у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-