Virgin Galactic відклала запуск туристичних польотів у космос

Компанія Virgin Galactic вирішила відкласти початок комерційних польотів у космос до кінця 2022 року, щоб модернізувати кораблі та літаки-носії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNBC.

Як зазначається, цього місяця компанія розпочне роботу з модернізації. Очікується, що цей процес, триватиме вісім-десять місяців та завершиться у червні-серпні 2022 року.

Virgin Galactic планувала розпочати період вдосконалення після наступного космічного польоту під назвою Unity 23. Але компанія заявила, що нещодавнє випробування показало «можливе зниження запасу міцності деяких матеріалів» в її транспортних засобах, що вимагатимуть подальшого фізичного огляду.

Читайте також: Virgin Galactic дозволили поновити космічні польоти

Тільки після виконання всіх необхідних робіт планується провести раніше заплановану тестову місію Unity 23. У зв'язку з цим початок комерційних туристичних польотів переноситься з третього на четвертий квартал 2022 року.

Після цього повідомлення акції компанії Virgin Galactic різко впали на 13% після закриття торгів.

Як повідомляв Укрінформ, у липні засновник Virgin Galactic, мільярдер Річард Бренсон зробив суборбітальний політ. Разом з ним на борту були п'ять осіб (два пілоти-випробувачі і троє експертів). Вони провели на висоті 86 км майже годину.

Читайте також: Blue Origin відправила у космос найстаршого туриста в історії

Наприкінці вересня Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) дозволило відновити космічні польоти компанії Virgin Galactic після завершення розслідування щодо суборбітального польоту ракетоплана Unity.