Firefly розкрила деталі невдалого запуску ракети Alpha

Відео

Американська компанія Firefly Aerospace, яка належить українцю Максиму Полякову, розповіла деталі невдалого польоту легкої ракети-носія Alpha, який відбувся 3 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомила компанія у Твіттері.

За інформацією Firefly Aerospace, ракета успішно стартувала з космодрому, але приблизно вже через 15 секунд з моменту старту у неї позапланово відключився другий двигун. Ракета продовжувала набирати висоту й залишалася контрольованою протягом приблизно 145 секунд.

При цьому, сама швидкість набору висоти була недостатньо високою через нестачу тяги одного з чотирьох двигунів, а саме того, що відключився. Ракета почала втрачати контроль.

Читайте також: Місію із запуску ракети Alpha в космос перервано

«Політ ракети був припинений за допомогою вибухової системи припинення польоту (FTS). Ракета не вибухала сама по собі», - наголосили у компанії.

Зазначається, що нині Firefly Aerospace продовжує розслідування, аби встановити точну причину позапланового відключення двигуна.

Читайте також: NASA надало $90 мільйонів українсько-американській компанії, що візьме участь у місії на Місяць

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня американська компанія Firefly Aerospace, яка належить українцю Максиму Полякову, провела свій перший запуск легкої ракети-носія Alpha, проте вже після старту сталася нештатна ситуація, яка призвела до втрати ракети і вантажу.

Firefly Aerospace (раніше - Firefly Space Systems) - приватна аерокосмічне підприємство, зі штаб-квартирою в Остіні (Техас, США), яке розробляє легені ракети-носії для запуску вантажів у космос. У 2017 році компанію купив український підприємець Максим Поляков, він перезапустив її під новою назвою Firefly Aerospace.