У Китаї лікарі успішно провели дистанційну операцію за допомогою робота і 5G

У Китаї успішно провели дистанційну операцію пацієнтові за допомогою робота на відстані понад 136 км з використанням бездротової технології 5G.

Про це повідомляє Сіньхуа.

"Технологія 5G гарантує чіткість і безперервність переданих відео і фотографій, а також стабільність, надійність і безпеку операції. За допомогою мережі ми можемо виконувати операції незалежно від відстані між пацієнтом та лікарями", - сказав глава ортопедичного відділення Першої центральної лікарні міста Тяньцзінь Цзян Веньсюе.

Як повідомляється, ортопедичну операцію тривалістю близько чотирьох годин було проведено 36-річній пацієнтці в місті Тяньцзінь (Північний Китай).

Операція, здійснена за допомогою підключення до Інтернету 5G, проводилася в Першій центральній лікарні міста Тяньцзінь і передавалася за допомогою прямої трансляції в групу експертів Пекінської лікарні Цзішуйтань.

Читайте також: У Китаї розпочали доставку безпілотним 5G-автомобілем

Китай впроваджує мережу 5G для задоволення суспільного попиту в таких секторах, як транспорт, розваги та охорона здоров'я. Станом на липень Пекін вже побудував понад 7800 базових станцій 5G.