Трамп поскаржився директору Twitter на втрату читачів

Президент США провів у Білому домі зустріч із гендиректором Twitter Джеком Дорсі та понарікав на скорочення аудиторії своєї сторінки.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на власні джерела.

“Значну частину зустрічі Трамп висловлював занепокоєння тим, що Twitter начебто навмисно обмежив частину його передплатників”, - пише видання.

За інформацією джерела, Дональд Трамп розповів Джеку Дорсі, що його соратники також скаржилися на скорочення аудиторії з невідомих причин.

“У Twitter вже давно пояснювали, що кількість підписників може змінюватися, оскільки компанія докладає зусиль для видалення неавтентичних спам-сторінок. Дорсі наголосив на цьому під час зустрічі, додавши, що й сам утратив частину підписників внаслідок впровадження цієї політики компанії”, - повідомляє The Washington Post.

Читайте також: Єврокомісія відзначила прогрес Facebook, Google та Twitter у боротьбі з фейками

Видання звернулося по коментар у Білий дім, але відповіді поки що не отримало. За офіційним повідомленням Twitter, зустріч ініціював президент США, її темою було заявлено, зокрема, “забезпечення здорового публічного діалогу з наближенням до виборів 2020 року”.

Дональд Трамп не вперше скаржиться на політику соціальних мереж. У березні він звинувачував їх у навмисному обмеженні аудиторії консерваторів, а ще раніше нарікав на зменшення кількості власних підписників. Twitter раз у раз відкидав ці звинувачення, вказуючи, що політика видалення фейкових сторінок стосується всіх користувачів соцмережі, безвідносно до політичних уподобань.