Вчені знайшли ділянку мозку, яка розрізняє смак їжі

Вченим вдалося знайти ділянку мозку, відповідальну за ідентифікацію смаку.

Про це повідомляє "Популярна механіка" з посиланням на дослідження вчених з Корнельського університету в Нью-Йорку.

"Вченим вдалося виявити так звану "солодку пляму" - ділянку мозку, що ставала активною кожен раз, коли людина пробувала солодку їжу. Однак її розташування відрізнялося у різних людей: траплялося так, що одна й та ж ділянка мозку у двох випробовуваних відповідала за різне смакове сприйняття. Але тепер старий міф розвінчаний, і якщо раніше вчені вважали, що за сприйняття смаку в основному відповідають рецептори язика, то тепер вони з'ясували, що мозок все ж відіграє в цьому процесі пріоритетну роль", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Список чуттів людини поповнився ще одним

Вчені встановили, що смак формується в корі острівцевої ділянки мозку. Їй також приписують відповідальність за безліч найважливіших процесів, від контролю над руховим апаратом до соціальної емпатії.

Нове дослідження уточнює ту роль, яку кора острівця грає в розшифровці смакових сигналів.

Вчені використовували докладні МРТ-знімки мозку 20 дорослих людей і статистику, в результаті отримавши досить детальну модель. Вона допомогла відокремити реакцію на смак від інших, пов'язаних з нею — наприклад, відрази, яку людина інстинктивно відчуває при поїданні надто кислої або гіркої їжі.

Фото ілюстративне