"Лабораторія Касперського" переїжджає до Швейцарії - ЗМІ

Компанія "Лабораторія Касперського" (Kaspersky Lab) вирішила перемістити свою основну інфраструктуру з Росії до Швейцарії.

Про це повідомляє Sky News.

"Компанія "Лабораторія Касперського" (Kaspersky Lab) вирішила перевезти свою основну інфраструктуру з Росії до Швейцарії, після того як стало відомо, що Кремль використовував антивірусне забезпечення компанії для викрадення секретної інформації в США", - йдеться у повідомленні.

Компанія планує до кінця 2019 року завершити процес перевезення основної інфраструктури. Це коштуватиме їй приблизно 12 мільйонів доларів США. 

Читайте також: Влада Нідерландів відмовляється від "Лабораторії Касперського"

Як повідомлялося, 15 травня стало відомо, що уряд Нідерландів ухвалив рішення відмовитися від використання антивірусного програмного забезпечення компанії "Лабораторія Касперського" (Kaspersky Lab) з міркувань національної безпеки.

18 вересня 2017 року Сенат США проголосував за заборону використання програмного забезпечення Kaspersky Lab федеральними установами, пославшись на те, що ця компанія може бути інструментом Кремля і загрозою для національної безпеки.

Пізніше стурбованість за свою інформбезпеку у зв'язку з використанням Kaspersky Lab висловлювали й інші країни, зокрема Велика Британія. На початку грудня британський уряд випустив попередження про ризики для безпеки при використанні російського антивірусного програмного забезпечення Kaspersky Lab.