Влада Нідерландів відмовляється від

Влада Нідерландів відмовляється від "Лабораторії Касперського"

Укрінформ
Уряд Нідерландів ухвалив рішення відмовитися від використання антивірусного програмного забезпечення компанії "Лабораторія Касперського" (Kaspersky Lab) з міркувань національної безпеки.

Про це йдеться у листі міністра юстиції й безпеки Нідерландів Фердинанда Грапперхауса верхній палаті парламенту, повідомляє NOS .

"Уряд вирішив, що нідерландська влада більше не користуватиметься антивірусним програмним забезпеченням російської компанії "Лабораторія Касперського", - йдеться у повідомленні.

Міністр радить компаніям, які пов'язані з військовою сферою Нідерландів, припинити використовувати продукт "Лабораторії Касперського", яка, за його словами, допомагає російським розвідслужбам.

Крім того, наголосив Грапперхаус, компанія є суб’єктом російського законодавства, і її можуть зобов’язати підкоритися працювати в інтересах російської влади.

Як зазначив міністр, Росія має наступальну кіберпрограму, яка також націлена на Нідерланди.

Водночас він зауважив, що ще не було конкретних випадків зловживання з боку російської компанії, але цього не можна виключати в майбутньому.

Читайте також: "Касперський" вимагає зняти заборону на свої програми у держустановах США

Як відомо, 18 вересня 2017 року Сенат США проголосував за заборону використання програмного забезпечення Kaspersky Lab федеральними установами, пославшись на те, що ця компанія може бути інструментом Кремля і загрозою для національної безпеки.

Пізніше стурбованість за свою інформбезпеку у зв'язку з використанням Kaspersky Lab висловлювали й інші країни, зокрема Велика Британія. На початку грудня британський уряд випустив попередження про ризики для безпеки при використанні російського антивірусного програмного забезпечення Kaspersky Lab.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-