Україна пропонує Індії модернізовані танки Т-72 і систему активного захисту "Заслон"

Індія зацікавлена у стратегічній співпраці із Україною у військово-технічній сфері.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника секретаря Ради національної безпеки України Олега Гладковського з міністром оборони Індії Нірмалою Сітараман, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

"Міністр оборони підтвердила зацікавленість своєї країни у стратегічній співпраці із українським ОПК. Пані Сітараман зауважила, що ознайомлена із процесом інтеграції інновацій і можливостей ОПК України у рамках програми Make in Indiа", - йдеться у повідомленні.

За словами Гладковського, ключовими напрямками цієї співпраці є військово-морська, військово-повітряна та бронетанкова тематики.

Зазначається, що передусім йдеться про постачання українських газотурбінних двигунів для ВМС Індії.

"Пропонуємо проекти комплексної модернізації танків Т-72 та БМП-2, систему активного захисту "Заслон", проект виробництва двигунів для індійських танків", - додав заступник секретаря РНБО.

Читайте також: В Україні почали серійне виробництво бойових машин "Атлет"

Гладковський зауважив, що Україна вважає Індію стратегічним партнером України у ВТС. Він наголосив, що Україна та Індія  мають надзвичайно великий потенціал розвитку взаємин.

"Ми зацікавлені в двосторонніх масштабних довгострокових проектах, трансфері технологій, створенні спільних підприємств за усіма напрямками ВТС", - сказав заступник секретаря РНБО.

Зустріч першого заступника секретаря Ради національної безпеки України Олега Гладковського з міністром оборони Індії Нірмалою Сітараман проходила у рамках Defexpo-2018.