Virgin провела випробування суборбітального космоплану

Компанія Virgin Galactic успішно завершила випробування нового суборбитального пілотованого літального апарата VSS Unity класу SpaceShipTwo.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

"VSS Unity і несучий літак WhiteKnightTwo стартували з тестового майданчику в пустелі Мохав. Через півтори години польоту була дана команда на відстикування корабля від несучого літака. Космоплан "плив" самостійно близько 10 хвилин, після чого самостійно приземлився на землю. VSS Unity, як і несучий літак, управляється парою пілотів, на борту WhiteKnightTwo також перебував борт-інженер", - інформує видання.

"Ковзний політ" SpaceShipTwo став першим в серії випробувальних польотів нового суборбітального корабля. Раніше компанія проводила льотні випробування корабля без його відділення від несучого літака.

SpaceShipTwo (SS2) — приватний пілотований суборбітальний космічний корабель, який був створений для доставки туристів у космос. SpaceShipTwo піднімається в повітря на WhiteKnightTwo, потім відділяється від літака і на власній ракетної тязі піднімається до кордону з космосом. Корабель здатний здійснювати польоти на висоту близько 100 кілометрів, що вважається межею космосу. Перший випробувальний політ з екіпажем відбувся 10 жовтня 2010 року. На випробуваннях 31 жовтня 2014 року прототип космічного корабля VSS Enterprise відстикувався від літака-носія, проте через кілька хвилин після запуску двигунів розпався на частини. При аварії загинув один з пілотів.

Після аварії більше двох десятків з 800 майбутніх пасажирів, які купили квиток на політ на борту SpaceShipTwo, вимагали повернення грошей та заявили про намір відмовитися від космічного польоту.