Одеська зенітна ракетна бригада отримала модернізований ЗРК

Фото

Особовий склад Одеської зенітної ракетної бригади повітряного командування "Південь" отримав на озброєння військової частини модернізований зенітний ракетний комплекс С-300ПС.

Про це інформує прес-служба Міноборони.

"Як відомо, рішенням Президента України у Збройних Силах України поточний рік визначений роком Повітряних Сил. Як висновок, в сенсі підвищення обороноздатності держави для нашого виду військ він характеризується надходженням на наші потреби багатьох важливих зразків озброєння та військової техніки. Яскравим прикладом цьому є й сьогоднішня подія, коли завдяки зусиллям працівників підприємства вітчизняної промисловості ви отримали модернізований комплекс С-300ПС. Його ремонт здійснювався на сучасній ремонтній базі з використанням новітніх інженерних рішень, що в подальшому значно підвищує надійність і ефективність його застосування та дає змогу продовжити термін експлуатації комплексу ще на сім років", - наголосив командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов, звертаючись до підлеглих.

Фото: mil.gov.ua

Серійний ремонт ЗРК С-300ПС на ДП "Укроборонсервіс" тривав впродовж півроку. Окрім безпосереднього проведення ремонтних робіт шляхом заміни важливих вузлів і приладів вітчизняного виробництва було здійснено модернізацію комплексу. Це дало можливість в подальшому технічно уникнути залежності від РФ та продовжити ресурс експлуатації цієї техніки.