Представника ОБСЄ попросять зробити справи Сущенка і Семени пріоритетом

Національна спілка журналістів України проситиме нового представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра зробити звільнення українських журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени одним з пріоритетів роботи на цій посаді.

Про це у кулуарах конференції ОБСЄ з людського виміру у Варшаві в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

“Я хотів би запропонувати Арлему Дезіру, щоб одним з пріоритетів роботи його бюро було звільнення українських журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени. Важливо, щоб він координував роботу своєї команди в цьому напрямі і тиснув на Росію щодо звільнення журналістів”, - заявив Томіленко. 

Читайте також: Кислиця закликав ОБСЄ вжити всіх заходів для звільнення українських політв'язнів в РФ

Він додав, що НСЖУ хоче постійно тримати справу Романа Сущенка у полі зору. Зазначається, що до річниці затримання у Москві Сущенка 30 вересня буде прийнято відповідну заяву солідарності. Крім того, 17 вересня у Львові відбудеться міжнародний форум видавців, де одна з дискусійних панелей стосуватиметься журналістської солідарності із жертвами Москви Сущенком і Семеною. 

Голова НСЖУ зауважив, що після Форуму видавців у Львові розпочнеться засідання ПЕН-конгресу письменників. Томіленко висловив сподівання, що на цьому заході також буде можливість розширити коло осіб, яким доля Сущенка та Семени не байдужа.