Українські футболісти активно донатили на Сили оборони - журналіст

Відео

Українські футболісти дуже допомагали коштами на потреби Сил оборони з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це в черговому випуску проєкту «Про війну» розповів журналіст Сергій Пейчев.

Він згадує, як у перші тижні повномасштабного вторгнення зв’язався з багатьма українськими футболістами, щоб зібрати кошти на амуніцію для Сил оборони, і ніхто з них не відмовив.

«Зв’язався з футболістами – хочемо робити бронежилети, дуже велика потреба в них, треба кошти. І насправді я не пам’ятаю футболістів, які б сказала «ні». Це були Зінченко, Караваєв, Яремчук, багато гравців «Динамо», «Шахтаря». Вони всі як один допомагали і потім зверталися, чи не потрібна ще якась допомога. Їхні дружини теж реально допомагали», - розповів Пейчев.

Водночас його розчаровують деякі футбольні агенти, які й надалі контактують з російським футбольним світом, хоча формально підтримують Україну.

Читайте також: Фейки ворога треба швидко розбивати фактами - журналіст

«Мене розчарували агенти (футбольні – ред.), які хоч і не напряму, але продовжують контактувати з Росією. Все одно є цей бізнес. Вони публічно ніби за Україну, і допомагають. Але грошики треба понюхати і там, і тут. Вони мене розчарували, хоча я на них сильно й не сподівався», - зазначив Пейчев.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат». Вони запрошують до студії військових ЗСУ та експертів, громадських активістів, медійних персон.