Шотландія - Україна - 1:3. Текстова трансляція

Оновлено

Онлайн-трансляція півфінального матчу плей-офф чемпіонату світу-2022 з футболу між національними збірними Шотландії та України.

Шотландія - Україна

1:3

90+4. ГООООООЛ! Довбик робить 3:1. І це перемога!

90+3. Зубков не забиває стовідсотковий... Шотландія пішла на наші ворота усією командою. А у нас Сидорчук змінює Степаненка. Ще одна контратака - знову Довбик все псує. 

90+2. Наші відбиваються, усі шукають Мудрика - лише він здатен зачепитися за м'яч. Кутовий Шотландії - наші захистились. 

89. Пішла тактична гра на утримання рахунку.  

86. Наші намагаються збивати темп. Моментами йде просто гра на відбій. Мудрик на Довбика, але контратака не вийшла. 

84. Дуже важко нашим. Втратили ігровий хід. Доводиться лише битися. Шапаренко отримав жовту. 

80. Довбик мав знімати усі питання, але довго думав і втратив момент!

79. ГООЛ! Шотландія відіграє один м'яч. Забиває Макгрегор. 

78. У нас дві заміни: Довбик і Зубков міняють Яремчука і Ярмоленка. 

77. Наші заспокоюють гру. Але шанс у Адамса - Бущан відбиває. 

75. Бущан бере удар Армстронга. Гравці збірної України прогнозовано підсідають у фізичному плані в другий половині гри. Шотландці більш свіжі, але ми повинні сподіватися на контратаки. Якраз для цього на полі з’явився прудкий Мудрик і мобільний Шапаренко.

73. Циганков мав шанс - влучив у Гордона. Потрібні заміни і Петраков їх робить. Мудрик і Шапаренко виходять замість Циганкова і Малиновського. 

70. Армстронг і Хендрі виходять на поле. Стів Кларк кидає в бій усі резерви. Шалений натиск шотландців. 

68. Щастить нам після удару головою Макгінна. Бущан мав зіграти надійніше. 

66. Господарі йдуть вперед великими силами. У нас є зони для контратак. Чекаємо на Мудрика. Шотландія насідає на наші ворота. 

64. Бущан рятує після удару Адамса. Ярмоленко шкутильгає після чергового удару по ногах. 

62. Купер вдарив Ярмоленка - невже травма? Ні, грає наш Андрій. Бущан перериває небезпечний простріл. 

60. Макгінн отримав жовту за небезпечну гру проти Степаненка. Українці впевнено почуваються, адже рахунок повністю «грає» на них. Попри це вони не зупиняються і прагнуть відзначитися ще. Варто не втрачати концентрацію.

58. Ледь не привезли самі собі гол. Бущан отримав незручний пас від Степаненка і Макгрегор міг забивати - нам пощастило. У відповідь Циганков втратив момент. Але там був офсайд. 

55. Навіть за рахунку 2:0 наші пресингують суперника. Нічого не дають зробити господарям. Натомість атаки наших гострі. Караваєв добряче приклався - вище воріт. 

52. Європейський досвід Яремчука дається взнаки. Він продемонстрував найвищий клас у грі «на другому поверсі» з еталонними у цьому компоненті британцями.

49. ГООООЛ! Яремчук головою забиває після навісу Караваєва! 2:0. 

47. У Шотландії заміна: Крісті міняє Дайкса. 

Другий тайм розпочався. 

Перший тайм завершено. 

45. Малиновський пробивав - невдало. Жовта у Дайкса - той вдарив Степаненка. 

43. Наші пресингують на чужій половині поля. Інколи роблять тактичні фоли, щоб гальмувати просування суперника.  

40. Команда Петракова бере паузу і контролює м'яч в центрі поля. Закидали на Яремчука - не дійшов пас.  

36. Чудовий перший тайм від нашої збірної. Насамперед, все виходить в атаці. 

33. ГООООЛ! Малиновський на Ярмоленка і той технічно перекинув Гордона. 1:0!

32. Наша атака, однак простріл Зінченка не вийшов. Ще один навіс на Ярмоленка - захист відбився. Українці грають першим номером, використовують всю ширину поля. Через центр атаки розганяє Зінченко переважно, по флангах - Миколенко і Караваєв 

29. Удар Ярмоленка - вище воріт. Наші продовжують атакувати, але втрата - у господарів була нагода, на щастя нічого гострого у них не вийшло. 

26. Перший момент у Шотландії, але Робертсону не дали вдарити. Макгінн пробивав небезпечно - невлучно. 

24. Наші контролюють хід гри. Подобається рух Ярмоленка (зміщується по всій лінії атаки), тільки б не втомився грати в такому темпі вже у першому таймі. 

21. На чужій половині поля наші грають винахідливо, без зайвих рухів фактично, 2-3 дотики і момент. Молодці. Шанс у Караваєва, але не вийшло. 

18. Стартового натиску Шотландії не сталося. Ще один момент у нас - Ярмоленко не зміг пробити Гордона. А могли вже відкрити рахунок...

14. Помітно неймовірну зарядженість українців. І головне, що наразі без помилок біля власних воріт. Бущан і захист усе контролюють. 

12. Малиновський зіграв жорстко. І це також попередження. Наші налаштовані на бій. 

10. Циганков вдарив - небезпечно, але Гордон рятує господарів. Перший момент у нашої збірної.  

08. Шотландці заряджені трибунами, наші не форсують і грають через захисників, видно запал наших, не цураються йти в єдиноборства (підкат Яремчука, як приклад). 

06. Перша атака українців - Циганков зіграв неточно. Яремчук отримує жовту картку за жорсткий підкат. 

04. Намагаються наші пресингувати суперника в центрі поля. Шотландці обережні. 

02. Стартові хвилини і наші мають впевнений вигляд. Могли навіть вибігти у контратаку. 

21:45. Матч розпочався.

21:42. Збірні вийшли на поле. Лунають державні гімни. 

21:40. Трибуни чекають на вихід команд. Наших тут мінімум 3 тисячі!

21:24. Збірні вже на розминці.

21:14. Наші прапори на «Гемпден Парк».

21:10. Чудова атмосфера біля «Гемпден Парк».

20:52. На матч приїхав Андрій Шевченко. Маємо на одного поважного уболівальника більше.

20:45. Збірна гратиме у чотири захисники – логічно. В старті усі п’ятеро основних легіонерів – логічно. Яремчук гратиме на вістрі – логічно. Мудрик, Піхальонок, Довбик в запасі і підсилять гру в другому таймі – також логічно.

20:25. А от і стартовий склад України: Бущан – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Ярмоленко, Малиновський, Степаненко, Зінченко, Циганков – Яремчук.

Все цілком очікувано.

20:21. Вже є стартовий склад Шотландії. Несподіванка - одразу два нападника в основі Адамс і Дайкс. 

20:20. Наші уболівальники вже на «Гемпден Парк» і вже співають гімн.  

20:15. «Думаю, Україні вдасться перемогти. Звісно, шкода, що хлопці не грали стабільно, що не було продовження чемпіонату в Україні через війну. Попри це є легіонери з ігровою практикою, зокрема Зінченко й Малиновський.

У наших хлопців вистачає характеру, вони розуміють, що це за матч і докладуть максимум зусиль задля перемоги», - розповів в ексклюзивному коментарі для Укрінформу колишній гравець збірної України а нині тренер «Металіста» Олександр Кучер.

19:55. «Якщо говорити про футбол, то у нас теж є своя мрія – поїхати на чемпіонат світу та подарувати ці емоції українцям в цей непростий час. Тому що вони цього заслуговують», - сказав на прес-конференції перед грою Олександр Зінченко, ледве стримуючи сльози. Чудові слова – справа за перемогою.

19:35. І ще кілька атмосферних фото з Глазго прямо зараз.  

19:30. Саме час нагадати, що матч між збірними Шотландії та України наживо транслюватимуть канал «Україна» в ефірі телеканалу «Індиго TV» (тимчасовий транслятор контенту каналу «Україна») та телеканал «Футбол 1».

Наразі в ефірі телеканалу «Україна» виходить загальноукраїнський марафон «Єдині новини». Кращі проекти телеканалу «Україна» виходять в ефір на каналі «Індиго TV», який є загальнодоступним у тих самих пакетах, що й канал «Україна», і має таке саме покриття.

19:05. У центрі Глазго наших вболівальників стає все більше.

18:40. А тим часом на вулицях Глазго...

18:35. В останніх 10-ти поєдинках на стадіоні «Гемпден Парк» у Глазго збірна Шотландії поступилася лише одного разу. Сталося це минулого літа під час Євро-2020. Шотландців на їх полі обіграла Чехія – 2:0.

18:30. Раніше Україна двічі зустрічалась з Шотландією. Було це у відборі на Євро-2008. Тоді в Києві ми перемогли 2:0, а у Глазго програли 1:3. Той відбір виявився для нас невдалим – у фінальну частину турніру ми не пробилися.

18:20. Нагадаємо, про грандіозну акцію підтримки нашої збірної з боку шотландців. Під час офіційного виконання гімнів обох країн уболівальники Шотландії співатимуть «Ще не вмерла України…». Для цього їм роздадуть текст з адаптованими словами гімну під англійську мову.

18:00. До речі, сьогодні збірна України провела приблизно півгодинне заняття на полі спортивного центру Університету Глазго. 

17:40. Команди вже визначились з формою на сьогоднішній матч. Збірна України зіграє у жовтому комплекті форми, Шотландія – у синьому.

17:25. Наша редакція підготувала до цієї гри прев’ю, кілька ексклюзивних прогнозів та інфографіку. Відзначимо, що наша збірна вище у рейтингу ФІФА, але за іншими показниками суперники майже рівні. Щодо букмекерів, то вони фаворитами протистояння вважають шотландців.  

17:15. Друзі, вітаємо вас. Сьогодні наша футбольна збірна гратиме один з найважливіших матчів у своїй історії. Перемога в ньому - це не лише перемога на футбольному полі. Це ознака того, що Україна жива, бореться і перемагає. 

Нагадаємо офіційну заявку збірної України на цей матч (за номерами):

1. Георгій Бущан, 2. Едуард Соболь, 3. Валерій Бондар, 4. Олександр Сирота, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Микола Шапаренко, 11. Артем Довбик, 12. Андрій Пятов, 13. Ілля Забарний, 14. Михайло Мудрик, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Зінченко, 18. Олександр Піхальонок, 19. Тарас Качараба, 20. Олександр Зубков, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Дмитро Різник.

Із тих футболістів, які зараз перебувають у Глазго, до заявки не потрапили Данило Сікан, Денис Попов та Андрій Лунін.

*******

1 червня 2022 року. Глазго. «Гемпден Парк». Початок матчу о 21.45. Температура повітря +13С.

Ласкаво просимо до Глазго на стиковий поєдинок 1/2 фіналу плей-офф кваліфікації чемпіонату світу-2022 з футболу, в якому зустрічаються збірні Шотландії та України.

Стартові склади:

Шотландія - Гордон, Гікі, Генлі, Купер, Робертсон, Гілмор, Мактоміней, Макгрегор, Адамс, Дайкс, Макгінн.

Головний тренер - Стів Кларк.

Україна - Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Ярмоленко, Маліновський, Степаненко, Зінченко, Циганков, Яремчук.

Головний тренер - Олександр Петраков.

Арбітр - Дані Маккелі (Нідерланди).

Читайте також: Шотландія – Україна: 4 аргументи на нашу користь

Переможець протистояння зійдеться у фіналі плей-офф з командою Вельсу 5 червня у Кардіффі, де визначиться останній, 13-й від Європи учасник ЧС-2022.

До цього Шотландія та Україна двічі грали в офіційних матчах. У кваліфікації Євро-2008 команди обмінялися домашніми перемогами (3:1 - у Глазго, 2:0 - у Києві).

XXII чемпіонат світу з футболу пройде з 21 листопада до 18 грудня в Катарі.

Зазначимо, що матч Шотландія - Україна не відбувся 24 березня через масштабне військове вторгнення росії в Україну.

Фото: uaf.ua.