Японія просить обмежити склад офіційних делегацій на Олімпіаді

Японія звернулася до всіх країн із закликом обмежити чисельність офіційних делегацій на літніх Олімпійських і Паралімпійських іграх у Токіо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Офіційний Токіо просить іноземні уряди обмежити кількість осіб, котрі супроводжують високопоставлених гостей, які прибудуть на Ігри.

«Очікується, що глави держав і урядів вирушать до Японії для участі в церемоніях відкриття і закриття Ігор у Токіо. До їх числа входить президент Франції Еммануель Макрон, який буде приймати у 2024 році літню Олімпіаду в Парижі», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Японія просить обмежити склад делегації супроводу максимум 12 членами для глави держави та п'ятьма - для міністра кабінету.

Читайте також: МОК не наполягає на вакцинації учасників Олімпійських ігор в Токіо

Як повідомлялося, організаційний комітет Олімпіади-2020 в Токіо офіційно вирішив провести змагання без участі іноземних глядачів. Таке рішення прийнято у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Організатори домовилися провести ще одну зустріч у квітні, щоб визначити, скільком людям все ж таки буде дозволено спостерігати за спортсменами на трибунах.

Фото: AFLO/Shutterstock