Питання розрахунків зі спортивними федерацiями вирішили - Беленюк

Міністерство культури, молоді та спорту повністю розрахувалося зі спортивними федераціями олімпійських видів спорту.

Також МКМС розрахувалося і з НОК України. Про це повідомив дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби та народний депутат Жан Беленюк у своєму Facebook.

“За останньою iнформацiєю, питання розрахункiв зі спортивними федерацiями олiмпійських видiв спорту та НОК України - вирiшено. Боротьба була напружена, але результативна... Влада показала пріоритетність спорту в нашій країні”, - написав Беленюк.

Як повідомлялося, 18 грудня президент Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул заявив, що українські легкоатлети не проведуть збори перед Олімпіадою через відсутність фінансування з боку Міністерства культури, молоді та спорту. 23 грудня міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський повідомив, що фінансування федерацій олімпійських видів спорту вже повністю відновлено.

Читайте також: Федераціям олімпійських видів спорту вже поновили фінансування - Бородянський

Пізніше заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін пояснив ситуацію: “Цього місяця 438 млн гривень обсяг взагалі на спорт від міністерства спорту. На 17-е число обсяг цих боргів становив близько 90 мільйонів гривень. На ранок 24 грудня залишилося 10 мільйонів гривень проблемного боргу. Думаю, максимум 26 числа цей борг закриється”.