Збірна Німеччини залишає еліту Ліги націй після перемоги голландців над французами

Футболісти збірної Голландії обіграли на своєму полі команду Франції з рахунком 2:0 в матчі групи 1 ліги A Ліги націй УЄФА.

М'ячі забили Джорджиніо Вейналдум, який відзначився на 44-й хвилині, і Мемфіс Депай (90+6, з пенальті), повідомляє Укрінформ.

У турнірній таблиці групи перше місце посідає збірна Франції, набравши 7 очок, другими з 6 очками йдуть голландці. Збірна Німеччини, набравши 1 очко, за тур до фінішу турніру посіла третє місце в групі і достроково вилетіла в лігу B. У заключному матчі збірна Німеччини 19 листопада прийматиме команду Голландії.

Читайте також: Україна програла у Трнаві Словаччині в матчі Ліги націй УЄФА

У лізі B відбулися два матчі. Як повідомляв Укрінформ, збірна України, яка з 9-ма очками достроково забезпечила собі перемогу в групі 1 і вихід в елітну лігу A, в Трнаві поступилася команді Словаччини з рахунком 1:4. У заключному матчі групи 19 листопада в Празі між чехами і словаками (в обох по 3 очки) вирішиться, яка з цих команд вилетить в лігу C. У зустрічі групи 4 збірна Данії в гостях здобула перемогу над командою Вельсу з рахунком 2:1 і достроково посіла перше місце, набравши 7 очок і завоювавши путівку в лігу A. Валлійці, які провели заключний матч на турнірі, стали другими (6 очок), команда Ірландії фінішувала третьою (1) і вилетіла в лігу C.

Читайте також: Андрій Шевченко: Ми повинні вчитися на помилках

У групі 3 ліги C збірні Кіпру та Болгарії, Словенії та Норвегії зіграли внічию з однаковим рахунком - 1:1. Словенці втратили шанси на збереження місця в лізі C (четверте місце, 2 очки) і вилетіли в нижчий дивізіон турніру - лігу D. Збірні Норвегії та Болгарії (по 10 очок) зберігають шанси на перше місце в групі. Команду Кіпру від вильоту може врятувати лише перемога над норвежцями в останньому турі.

У групі 4 ліги D пройшли два матчі. Збірна Вірменії обіграла команду Гібралтару (6:2), а збірна Македонії також в гостях виявилася сильнішою за команду Ліхтенштейну - 2:0. Шанси на перше місце в групі зберігають македонці та вірмени. У турнірній таблиці їх розділяють 3 очки, але у збірної Вірменії є перевага в особистих зустрічах.

Читайте також: Словаччина обіграла Україну: текстова трансляція

Загалом в розіграші Ліги націй УЄФА беруть участь 55 європейських збірних. Команди згідно з рейтингом розділені на чотири дивізіони (ліги) - А, В, С, D, в кожному з яких по чотири групи. Грають по системі "кожен з кожним" в два кола протягом осені 2018 року. Чотири переможці своїх груп в елітній Лізі А зіграють у фінальній частині Ліги націй в червні 2019 року.

Чотири переможці груп в лізі B, де виступає збірна України, в наступному розіграші Ліги Націй зіграють в лізі А. В свою чергу, з ліги А в лігу B вилетять чотири команди, які займуть останні позиції в групах. І так в кожній лізі: чотири гірше команди знижуються в турнір нижче, чотири кращі йдуть в турнір вище.

На фото: збірна Голландії в Роттердамі святкує перемогу над командою Франції (uefa.com).