Мурзін: Усі основні баскетболісти збірної України гратимуть у відборі ЧС-2019

Головний тренер чоловічої національної збірної України з баскетболу Євген Мурзін в рамках спеціальної прес-конференції розповів про підготовку команди до найближчих матчів відбору ЧС-2019.

Євген Мурзін, зокрема, зазначив, що в складі команди будуть усі основні гравці - Юджин Джетер, Сергій Гладир, Олександр Липовий, В’ячеслав Кравцов, Артем Пустовий.

"Мені подобається настрій, подобається ставлення гравців. На нас чекають важкі ігри і, впевнений, у соперників будуть інші команди в порівнянні з тими, проти яких ми грали в першому колі – будуть колосальні зміни у складах. Упевнений, що патріоти і турки і латиші зберуть найсильніші склади на ці матчі.

Читайте також: Баскетбол: капітан збірної України Кравцов приєднався до команди

Радий, що на сьогоднішній день весь склад збірної братиме участь в майбутніх поєдинках. Будуть усі основні гравці - Джетер, Гладир, Липовий, Кравцов, Пустовий. Мене радує і тішить те, що ми, напевно, раніше за всіх почали підготовку до чемпіонату. Липовий приїхав і вже знаходиться в Україні. Він відновлюється після важкого затяжного чемпіонату. Думаю, на турнірі в Ізраїлі він до нас підключиться. Гладир приїде до розташування збірної 25 червня, а Джетер під'їде на турнір в Ізраїль. Усі інші знаходяться в тренувальному таборі.

В ідеалі усі новачки мали бути присутніми на зборі, але, на жаль, є причини їх відсутності - об'єктивні і суб'єктивні, зокрема це драфт НБА, на який дуже серйозні ставки. Не зовсім розумію позицію Леня і Боломбоя. Але, сподіваюся, що коли-небудь ми зможемо сісти і сказати: "Сьогодні у нас найсильніший склад". Але я вірю в хлопців: вони давно грають разом і, думаю, зможуть показати хорошу гру.

Будемо битися і зробимо усе можливе, щоб порадувати наших глядачів. Усіх запрошуємо на домашню гру з Латвією. У попередніх матчах була дуже хороша атмосфера у Палаці спорту, коли весь зал був повним і підтримував. Останні ігри показали, що Україна вміє вболівати, тому всіх запрошую на цей матч - буде дуже цікаво", - цитує Мурзіна прес-служба Федерації баскетболу України.

Читайте також: Пустовий: Збірна України з баскетболу готова вирішувати поставлені завдання

Нагадаємо, збірна України зіграє на виїзді матч відбору на чемпіонат світу-2019 з баскетболу проти Туреччини 28 червня, а 1 липня вдома протистоятиме команді Латвії в київському Палаці спорту. В рамках підготовки збірна проведе контрольні поєдинки, перший з яких відбудеться на виїзді з чехами вже найближчої суботи, 16 червня.