НАБУ і САП оприлюднили спільну заяву у справі щодо можливого витоку інформації

У Національному антикорупційному бюро заявили, що разом із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою досягли спільного бачення щодо організації подальшого об’єктивного та неупередженого розслідування фактів розголошення даних досудового розслідування.

Про це в Телеграмі поінформувала пресслужба НАБУ, передає Укрінформ.

«Обидві інституції залишаються вірними головній меті створення та продовжують реалізовувати свої повноваження для забезпечення невідворотності покарання за високопосадову корупцію. НАБУ і САП поінформують суспільство про результати вказаного розслідування», - зазначили у пресслужбі.

У НАБУ вважають, що злагоджена робота обох інституцій перед будь-якими викликами є запорукою досягнення результатів у протидії топкорупції, яких очікує українське суспільство.

«Обидва органи були створені з метою, щоб в Україні зникло поняття недоторканних прізвищ чи посад. Наше головне завдання зараз — вжити всіх необхідних заходів, аби зберегти і примножити довіру до спільної роботи та результатів», - поінформували в установі.

Як повідомлялося, в НАБУ підтвердили початок досудового розслідування щодо можливого витоку інформації.

Раніше у САП поінформували, що вони здійснюють процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 і 387 Кримінального кодексу щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками бюро. За даними САП, відповідна справа була розпочата після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

В антикорупційній прокуратурі запевнили, що жодних обшуків або слідчих дій у приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. За інформацією прокурорів, у цій справі здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів.

У НАБУ для забезпечення обʼєктивного досудового розслідування, розпочатого за фактом імовірного витоку інформації, через можливий конфлікт інтересів від виконання посадових обов’язків усунули першого заступника директора НАБУ.

Читайте також: Першого заступника директора НАБУ відсторонили через розслідування можливого витоку інформації

За інформацією у ЗМІ, представники САП та Нацполіції прийшли з обшуками до Національного антикорупційного бюро у межах розслідування про витік інформації щодо "Великого будівництва".