СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Луці

Фото

Служба безпеки України повідомила про підозру підсанкційному митрополиту УПЦ МП, очільнику Запорізької єпархії Луці (Андрію Коваленку) із Запоріжжя за розпалювання релігійної ненависті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ

За матеріалами слідства, митрополит публічно висловлював зневажливе ставлення до парафіян інших конфесій. Про це він неодноразово згадував під час спілкування з прихожанами та у ході проведення церковних літургій.

«Також клірик розміщував провокативні дописи на особистому Телеграм-каналі, де ображав релігійні почуття представників інших конфесій. Таким чином він розхитував суспільно-політичну обстановку у фронтовому регіоні на користь країни-агресора», - зазначили у СБУ.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти підривної діяльності клірика проти державної безпеки України.

Читайте також: Клірик УПЦ МП на Черкащині отримав підозру за героїзацію російських загарбників

На підставі зібраних доказів йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення усіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.

В СБУ нагадали, що у грудні 2022 року рішенням РНБО проти митрополита були введені персональні санкції.

Як повідомляв Укрінформ, 1 травня співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки (Андрія Коваленка).

Фото: СБУ