USAID передало Україні вже 80 когенераційних установок для потреб громад

Фото

У межах Проєкту з енергетичної безпеки USAID уже розподілило між громадами 21 області 80 когенераційних установок.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«USAID Ukraine через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою міністерства, Комітетом ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації <…> Вже 80 когенераційних установок було розподілено для підприємств в 21 області», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, обладнання отримали теплопостачальні підприємства в Чернігівській, Чернівецькій, Донецькій, Хмельницькій, Черкаській, Полтавській, Миколаївській, Кіровоградській, Рівненській, Вінницькій, Запорізькій, Житомирській, Харківській, Волинській, Херсонській, Львівській, Київській, Дніпропетровській, Тернопільській, Одеській, Сумській областях.

Так, за словами віцепремʼєр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова, теплопостачальне підприємство в Харківській області отримало 6 установок у березні, які після обстрілів енергетичної інфраструктури області 22 березня продовжили генерувати теплову та електроенергію для живлення об’єктів критичної інфраструктури та потреб споживачів багатоквартирних будинків.

Читайте також: Американські благодійники передали громаді Херсонщини екскаватор-навантажувач

«Таким чином, розподілена генерація – це потужний інструмент для підвищення стійкості систем централізованого теплопостачання, для підтримки об’єднаної енергосистеми України. Вдячні партнерам за послідовну роботу для стабільної роботи обʼєктів критичної інфраструктури», – зазначив Кубраков.

Як повідомлялося, у межах співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та USAID "Проєкт з енергетичної безпеки" (ПЕБ) 91 когенераційну установку отримають 32 громади та два університети. Меморандум про взаєморозуміння, підписаний двома структурами у листопаді 2023 року, має на меті підвищити стійкість, ефективність та конкурентоспроможність сектору централізованого теплопостачання.

Фото:  Міністерство розвитку громад