Угода між Україною й Польщею про розслідування воєнних злочинів майже готова до підписання - Клименко

Міжурядова угода щодо розслідування воєнних злочинів та протидії організованій злочинності вже готова до підписання.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Клименко під час зустрічі у Варшаві з міністром внутрішніх справ та адміністрації Польщі Марціном Кєрвінським обговорив важливі безпекові питання та визначив пріоритетні вектори співпраці, зокрема щодо співпраці у сфері розслідування воєнних злочинів та протидії організованій злочинності, яка не знає кордонів.

"Відповідна міжурядова угода активно відпрацьовувалась нашими підрозділами та службами. Радий повідомити, що завдяки плідній роботі та взаєморозумінню ми вже вийшли на фінальну стадію готовності до підписання", - заявив міністр внутрішніх справ.

Читайте також: Конгрес місцевих влад Ради Європи засудив викрадення українських дітей та інші воєнні злочини Росії

Також сторони обговорили міграційне питання.

Клименко подякував за прихисток і підтримку людей з України. Згідно з офіційною статистикою ООН, понад 1,6 млн українців зареєстровані в Польщі як особи, котрі отримали тимчасовий захист.

Як зауважив міністр, важливо, щоб захист їхніх прав був гарантований. Сторони домовилися про постійний обмін інформацією щодо статусу українців, які перебувають на території Республіки Польща.

Клименко запевнив, що Україна завжди готова до діалогу і пошуку спільних рішень, та подякував уряду Польщі за допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, Клименко доручив керівникам підрозділів системи МВС підготувати зведені загони для направлення в регіони.

Фото: МВС