Експертиза ДНК підтвердила загибель на фронті журналіста Дмитра Сінченка

Експертиза ДНК підтвердила загибель на фронті журналіста й військовослужбовця Дмитра Сінченка.

Як передає Укрінформ, про це Національна спілка журналістів України повідомила у Телеграмі.

Полiтичний аналiтик, публiцист, журналiст-розслiдувач, блогер, активiст, волонтер, боєць Української добровольчої армії із Кропивницького загинув на фронтi.

Цю iнформацiю також пiдтвердила у Фейсбуці його дружина Олена Сiнченко.

Дмитро народився у 1986 році. У війську мав позивний "Перун". Писав для редакцiй "Тижня", "Радiо Свобода", робив матеріали про будні українських захисникiв.

Із джерел редакції видання "Точка доступу" відомо, що до Української добровольчої армії він доєднався у лютому 2022 року. Останнім часом опікувався матеріальним забезпеченням бійців.

Зв’язок з Дмитром зник наприкінці серпня 2023 року, коли, за неофіційною інформацією, він допомагав з евакуацією побратимів. На той момент його підрозділ дислокувався у Донецькій області. Довгий час про долю захисника нiчого не було вiдомо, зауважили у НСЖУ.

У квітні 2023 року Укрінформ опублікував інтерв'ю із Сінченком.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва підтримав проєкт постанови щодо полонених журналістів, утримуваних Росією у заручниках, яка дозволить отримати підтримку партнерів для розголосу питання.

Наразі відомо щонайменше про 26 медійників, яких Росія незаконно ув'язнила.