Держслужбовцям спростили подання декларацій до НАЗК

Державним службовцям, які мають подавати до НАЗК декларації з даними про членів родини, зможуть збирати інформацію через «Дію».

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Запустили нову послугу в «Дії» для чиновників, які щорічно подають електронні декларації. Під час декларування посадовцю треба внести інформацію не тільки про себе, а й про членів сімʼї. Раніше родичам потрібно було шукати та збирати документи про нерухомість, машини, інші активи, замовляти довідку про доходи, а тепер - кілька кліків у «Дії», - йдеться в повідомленні.

Щоб отримати необхідні дані, користувач з порталу НАЗК має надіслати запит члену сім’ї в «Дію». Член сім’ї підтверджує запит у застосунку. Далі НАЗК збирає інформацію з реєстрів про такого члена сім’ї, його активи й доходи з державних реєстрів та передає її в особистий кабінет декларанта в Реєстрі декларацій у «Дані для декларації».

Читайте також: Народного депутата підозрюють у недостовірному декларуванні криптовалюти на майже ₴25 мільйонів

Федоров наголошує, що це перша, але не остання спільна послуга з НАЗК.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації спростило функціонал порталу «Дія» для оформлення субсидії. Послуга доступна для тих користувачів, хто оформлюватиме субсидію вперше.