Адвокати Мазепи оскаржують запобіжний захід бізнесмену

Адвокати бізнесмена Ігоря Мазепи подали апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду Києва про обрання їхньому клієнту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення 349 млн гривень застави.

Як передає Укрінформ, про це юридична фірма EQUITY Law Firm повідомила у Фейсбуці.

«Адвокати EQUITY Law Firm подали апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2024 року в інтересах клієнта компанії - Ігоря Мазепи», - ідеться у повідомленні.

У компанії додали, що робота над справою триває.

Апеляційна скарга буде доповнена після отримання повного тексту ухвали суду першої інстанції.

Читайте також: У ДБР пояснили, чому просили для Мазепи заставу у ₴700 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня Печерський райсуд Києва обрав Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 349 мільйонів гривень.

Сам бізнесмен стверджує, що призначена йому застава є непідйомною, тож фактично йдеться про безальтернативний арешт.

Ігор Мазепа є засновником інвестиційної компанії Concorde Capital. 18 січня його затримали під час проходження українсько-польського кордону. У пресслужбі компанії заявили, що про свій виїзд бізнесмен поінформував правоохоронні органи, адже прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі.

У Державному бюро розслідувань зазначили, що бізнесмен затриманий за фактом протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди об'єкта критичної інфраструктури – Київської ГЕС. За даними слідства, фігурант є організатором цієї оборудки.

За словами директора ДБР Олексія Сухачова, провадження про незаконне відчуження земель Київської ГЕС бюро розслідує із січня 2022 року.

У своєму коментарі Мазепа заявив, що не розуміє підстав свого затримання, адже рішення про виділення земельних ділянок особисто він не приймав.

Уночі 22 січня в будинку Мазепи, розташованому в селі Картовецьке Чернігівської області, сталася пожежа. За попередніми висновками Державної служби з надзвичайних ситуацій, призвело до цього порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів.

За фактом загоряння будинку поліцейські почали кримінальне провадження.