Суд відправив бізнесмена Мазепу під варту із заставою в 349 мільйонів - ЗМІ

Суд відправив бізнесмена Мазепу під варту із заставою в 349 мільйонів - ЗМІ

Укрінформ
Печерський райсуд Києва обрав директору інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі запобіжний захід - тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення 349 мільйонів гривень застави.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«Печерський райсуд Києва обрав бізнесменові та директорові інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення застави в розмірі 349 мільйонів 700 тисяч гривень», - ідеться у повідомленні.

Прокуратура просила для Ігоря Мазепи арешт із заставою у 700 мільйонів.

На початку засідання прокурорка Вікторія Редько подала клопотання щодо визнання Міністерства економіки потерпілим у цій справі.

Адвокат Мазепи Тарас Пошиванюк подав клопотання про відеотрансляцію засідання, оскільки справа викликала "велику суспільну цікавість". Суддя відмовив у задоволенні цього клопотання.

Читайте також: У ДБР повідомили, що інкримінують засновнику Concorde Capital Мазепі

Суддя також відмовив у відведенні прокурора. Після цього адвокати Мазепи надати їм час на ознайомлення з матеріалами справи, але суддя відмовився оголосити перерву.

Адвокати заявили відвід судді. Клопотання розглядатиме інший суддя.

Водночас у Печерському суді почали обирати запобіжний захід братові Ігоря Мазепи Юрію. Його адвокати також просили перерву на ознайомлення з матеріалами справи і також заявили про відвід прокурора.

Читайте також: Бізнесмен Мазепа прокоментував своє затримання і заставу у ₴700 мільйонів

Як повідомлялося, 18 січня Мазепу затримали під час проходження українсько-польського кордону у пункті пропуску «Шегині».

У різних регіонах України правоохоронці затримали також трьох інших учасників злочинного угруповання, зокрема брата організатора.

В ДБР зазначили, що злочинну організацію, яка протиправно заволоділа понад 7 гектарами земель, де розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС, викрили наприкінці листопада минулого року. Встановлено, що входили до неї майже 20 осіб.

У компанії Concorde Capital відкидають звинувачення.

Ігор Мазепа заявив, що не розуміє підстав свого затримання, адже рішення про виділення земельних ділянок особисто він не приймав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-