Залужний і командувачі ЗСУ привітали військових із прийдешнім Новим роком

Відео

Керівництво Збройних сил України привітало військовослужбовців із прийдешнім Новим роком.

Свої привітання військове командування України оприлюднило в соціальних мережах, передає Укрінформ.

Зокрема, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся у Фейсбуці до бойових побратимів і посестер.

«Минає 2023 рік. Ще один надскладний рік нашої боротьби за свою землю та свободу. Це був рік, коли Україна вистояла. Вистояла завдяки вам – українським солдатам і матросам, сержантам і офіцерам. Завдяки кожному з вас», – зазначив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ подякував військовим за «стійкість і самовідданість величній справі – захищати Україну». «Схиляю голову перед українськими воїнами, які загинули в боях за Батьківщину. Вони назавжди у наших серцях», – наголосив він.

За словами Залужного, 2024-ий рік легким не буде, боротьба за свободу та майбутнє українських дітей триває.

Водночас головнокомандувач ЗСУ заявив, що вірить: Сили оборони України з гідністю пройдуть усі випробування та крок за кроком продовжать наближати перемогу.

«Всіх, хто зараз у бою, на спостережному пункті, веде розвідку чи нищить ворога дронами. Хто тримає удар та завдає його у відповідь. Рідних і близьких наших воїнів. Всіх, хто вірить і допомагає Збройним силам України – з Новим Роком! Разом ми переможемо!

Читайте також: Зичу не втрачати єдності: Стефанчук привітав українців з Новим роком

Слава українським захисникам і захисницям», – підкреслив Залужний.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський у Телеграмі закликав громадян подякувати сьогодні українським захисникам, які в окопах на всій лінії фронту стримують ворожу навалу, за можливість українцям зустріти Новий рік у теплих і світлих домівках.

«У 2022 році ми показали всьому світові нашу незламність, зупинивши та відкинувши окупантів. У 2023 році ми продовжили наближення нашої перемоги, не давши ворогові досягти успіху. Сьогодні ми продовжуємо тримати східний фронт, щоб руйнівний «рускій мір» не прийшов у Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку, Лиман, Куп’янськ та інші українські міста. Ми відкидаємо ворога та відвойовуємо українську землю за кожної нагоди, доводячи всьому світові, що можемо повернути своє», – зазначив командувач.

Він підкреслив, що свої життя за це віддали вже багато українських воїнів. «Слава і честь кожному та кожній з них», – наголосив генерал.

Сирський побажав, щоб прийдешній рік став переможним для України, щоб усі захисники та захисниці повернулися до своїх родин живими і неушкодженими, а звуки сирен повітряної тривоги й вибухів від ворожих снарядів залишилися в минулому.

«Нехай Новий рік стане роком єднання та перемоги! З Новим роком! Слава Україні!», – додав він.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв звернувся у Фейсбуці до побратів та посестер.

Як зауважив він, рік, що минає, був непростим, але Силам оборони вдалося вистояти і продовжити рухатися вперед.

За словами Наєва, у 2023 році зроблено досить багато. Зокрема, у стислі терміни створені мобільні вогневі групи. Їхні бійці оснащені озброєнням та навчені вражати повітряні цілі.

На небезпечних напрямках кордону створені фортифікаційні споруди довготривалого користування. Встановлені десятки кілометрів мінних полів і мінованих завалів, вириті сотні тисяч метрів траншей і протитанкових ровів.

Проведена також низка навчань бійців Сил територіальної оборони, Національної гвардії України та Військово-морських сил ЗСУ.

Наєв констатував, що «наперекір усім прогнозам скептиків Україна не впала, а завзято відстоює своє історичне право на повноцінне вільне існування в цивілізованому світі».

«Ми обов’язково звільнимо окуповані території та переможно завершимо цю жахливу війну! З Новим 2024 роком! Слава Україні!», – додав генерал-лейтенант.

До побратимів і посестер у Телеграмі звернувся також командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський.

«Цього року ми пройшли через багато випробувань. Ми билися за нашу країну, за наші сім'ї та за їхню свободу», – констатував він.

За словами командувача, наступний рік не буде легшим. 2024-ий принесе нові виклики та нові битви, адже іншого шляху до перемоги не існує.

«Але об'єднаними зусиллями українського народу та його війська ми здолаємо все», – переконаний генерал.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Нового року до українців звернулися Президент Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою.