Лубінець не має даних, що РФ найближчим часом розблокує обміни полоненими

Український омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що наразі у нього немає інформації про те, що росіяни найближчим часом розблокують процеси обміну військовополоненими і повернення цивільних заручників.

Про це він сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини", відповідаючи на питання про перспективи проведення публічного обміну полоненими найближчим часом, передає кореспондент Укрінформу.

"Я не можу порадувати щодо цього, скажімо так. Станом на сьогодні у мене немає інформації, що найближчим часом РФ розблокує процес обміну військовополонених та процес повернення цивільних заручників. І обміни військовополонених та повернення цивільних заручників станом на зараз не проводяться виключно через позицію РФ", - зазначив він.

Лубінець запевнив, що українська влада робить все, при чому робимо кожного дня, для вирішення цього питання - пропонує нові підходи, залучає нових посередників тощо.

"І сьогодні я отримав інформацію про те, що в російських Телеграм-каналах почалася хвиля розповсюдження інформації про те, що Україна заблокувала обмін військовополоненими. Там називається кілька прізвищ, у тому числі і моє. І це на тлі того, що ми пропонували навіть сьогодні новий підхід, щоб розблокувати цей процес. Немає меж цинізму", - розповів омбудсман.

Читайте також: РФ через родичів полонених та заручників намагається створити соціальну напругу в Україні – Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко заявив, що РФ призупинила обміни, намагаючись цим створити враження, ніби українська влада не працює над цим питанням.