Університет Шевченка готуватиме фахівців для деокупованих територій за двома програмами – ректор

Фахівців для роботи на деокупованих територіях готуватимуть за двома освітніми програмами - "Постконфліктне врядування" та "Урядування на повоєнних територіях".

Про це під час пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров.

“Програми "Постконфліктне врядування" та "Урядування на повоєнних територіях" оголошені в набір, вони є в правилах прийому до Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка. Вступ на заочну форму навчання відбувається через Національне агентство з питань державної служби. Вступ на денну форму навчання - на загальних правилах, які затверджує Міносвіти. Приймальна комісія Навчально-наукового інституту публічного управління та державної служби готова”, - сказав ректор.

Читайте також: Юлія Здановська очистила alma mater від тяжкої історичної карми

За його словами, здобувачам освіти за цими програмами видаватимуть дипломи магістрів, аби вони могли працювати в органах державної влади, місцевого самоврядування на деокупованих територіях.

Ректор пояснив, що студенти набуватимуть знань у сферах управління, економіки, безпеки, культурній сфері. Зокрема, їх навчатимуть вирішувати проблеми публічного управління, пов'язані з особливостями постконфліктного врядування та розвитку громад на деокупованих територіях; розробляти та реалізувати місцеву економічну політику і створювати безпекове середовище з урахуванням національних інтересів України; створювати спільний гуманітарний простір, що базується на культурно-етнічному розмаїтті території.

Ці навчальні програми, зазначив ректор, стануть певним стартом для підготовки фахівців, які зможуть обіймати посади на деокупованих територіях.

Читайте також: Українська освіта у післявоєнний період має бути конкурентоспроможноюЗеленський

“Ми повинні мати якнайбільше людей, серед яких Мінреінтеграції, Офіс Президента зможуть обирати фахівців. Нам потрібно підготувати якнайбільше людей, тому що там буде багато роботи”, - зауважив ректор.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що уряд ухвалить постанову задля формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.