Українцям спростили процедуру видачі документів для повернення з-за кордону

Міністерство закордонних справ отримає доступ до Державного реєстру актів цивільного стану, що спростить процедуру видачі документів для повернення громадян на територію України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підсумками засідання Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн, проведеному під головуванням віцепрем’єра Ірини Верещук.

«Співробітникам МЗС буде надано доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян, держателем якого є Міністерство юстиції», — ідеться в повідомленні.

Зокрема, Департамент консульської служби МЗС, за даними Мінреінтеграції, буде підключений до держреєстру вже з наступного тижня.

У відомстві наголосили, що внесені зміни дозволять закордонним дипломатичним установам України прискорити процедуру ідентифікації громадян, які потребують відновлення документів або повернення на батьківщину.

Читайте також: Верещук закликає світ допомогти Україні з обігрівачами та генераторами

Як повідомляв Укрінформ, уряд відновив можливість продовжувати термін дії паспортів для виїзду за кордон та вносити в них дані про дітей у дипломатичних установах України.