УСПП закликає уряд розробити чітку стратегію проходження опалювального сезону

Український союз промисловців і підприємців закликає Кабінет Міністрів розробити чітку стратегію проходження опалювального сезону 2022/2023, який може бути ускладнений воєнними діями.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба УСПП.

«Через війну у деяких регіонах України будуть спостерігатись труднощі із опаленням житлових фондів, не кажучи вже про роботу підприємств. Йдеться передусім про тимчасово окуповані російською федерацією території, а також ті, де йдуть бойові дії. Немає впевненості, що до настання холодів комунальникам вдасться повністю відновити централізоване теплопостачання в усіх населених пунктах», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в УСПП закликали уряд проаналізувати всі сценарії, провівши консультації із комунальниками, Нафтогазом, територіальними громадами, а також закласти резервні кошти та розпочати закупівлю резервного обладнання для генерації енергії, опалення для тих регіонів, що з настанням холодів можуть опинитися в критичному становищі.

Також, на думку фахівців, потрібен подальший розвиток електроенергетики, що підстрахує в контексті опалювання житла громадянам, та збільшення видобутку власного газу.

В організації нагадали, що Україна протягом першого півріччя 2022 року видобула понад 9,3 млрд куб м природного газу, це на 4,5% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Зараз в сховищах є трохи більше 11 млрд. кубометрів блакитного палива.

Читайте також: Уряд визначив пріоритетними видатки на опалювальний сезон і укриття

Як повідомлялось, раніше уряд відніс до другої черги пріоритетності, після видатків на оборону та безпеку, фінансування видатків місцевої влади щодо підготовки до опалювального сезону та облаштування споруд цивільного захисту.