Колишнього військового засудили до 14 років ув’язнення за держзраду та дезертирство

Фото

Суд призначив покарання у вигляді 14 років позбавлення волі колишньому офіцеру ЗСУ, який у 2014 році перейшов на бік ворога, а цьогоріч потрапив у полон, коли повернувся у складі військ російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

За публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Дніпровський районний суд Києва визнав винним у державній зраді та дезертирстві колишнього військовослужбовця ЗСУ, якого взяли в полон у складі збройних сил російської федерації (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією всього майна.

"Встановлено, що колишній український військовослужбовець у 2014 році зрадив присязі, відмовившись виконати наказ про передислокацію військової частини з півострова та вступив на службу до збройних сил держави-агресора. Через вісім років – 25 лютого 2022 року він повернувся на територію України у складі окупаційних військ, які ввійшли в м. Нова Каховка Херсонської області", - ідеться у повідомленні.

1 березня колона загарбників була знищена ЗС України, після чого бійці територіальної оборони ЗСУ взяли його в полон.

Читайте також: Катування людей у Гостомелі: російському військовому повідомили про підозру

У прокуратурі зазначили, що його та двох вже засуджених до реального покарання колишніх українських військових взяли в полон у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони рф, що зазнав поразки від українських десантників у Миколаївській області.

"Сьогодні судом поставлено крапку у "кар'єрі" ще одного зрадника Вітчизни, що перейшов на бік ворога у березні 2014 року та зазіхнув на територіальну цілісність України в складі військ рф 24 лютого 2022 року. Його засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна", - повідомив в коментарі Укрінформу начальник відділу підтримання публічного обвинувачення в суді та нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону Олександр Візнюк.

Він додав, що перших двох офіцерів-зрадників наприкінці квітня 2022 року Дніпровський районний суд міста Києва засудив до 14 та 15 років позбавлення волі. Найближчими днями обидва рішення наберуть законної сили.

Читайте також: У суді на Полтавщині захист обвинувачених військових рф просить для них мінімального покарання

Як повідомляв Укрінформ, за матеріалами СБУ "гауляйтер" росіян на тимчасово окупованій частині Запорізької області Євген Балицький отримав підозру.