У Польщі знайшов роботу кожен четвертий працездатний біженець з України

У Польщі кожен четвертий працездатний біженець з України вже знайшов роботу.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі, уповноважений уряду у справах біженців з України Павло Шефернакер, передає Укрінформ із посиланням на Polskie radio.

Шефернакер заявив, що уряд Польщі з партнерами працює над системним рішенням, яке дасть змогу біженцям з України адаптуватися та стати самостійними у новій країні.

Читайте також: У Європі пропонують нові рекомендації для захисту біженців з Україні від торгівлі людьми

За інформацією Шефернакера, у базі даних PESEL (ідентифікаційний номер) зареєстровано 400 000 осіб працездатного віку з України; понад 100 000 з них (тобто кожна четверта людина) вже легально працюють у Польщі.

"Це явище світового значення, коли йдеться про біженців. Такого не було ніде", – наголосив він.

Читайте також: Італія збільшить фіндопомогу Україні та підтримку біженців

Шефернакер зазначив, що біженці з України намагаються самостійно орендувати житло. При цьому він запевнив, що у різних типах центрів держкомпаній, уряду та місцевого самоврядування є ще резерв на кілька десятків тисяч місць для розміщення біженців.

Уповноважений уряду у справах біженців з України нагадав, що Польща поки що не отримала від Євросоюзу жодних коштів, які можна було б використати для допомоги українцям.

Читайте також: Австрія прийняла вже 67 тисяч українських біженців

Шефернакер додав, що Польща пропонує створити додатковий фонд ЄС для допомоги біженцям України.

Як раніше повідомляв Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, майже всі люди, що покинули Україну через російську збройну агресію, мають намір повернутися додому.