На лікування за кордон евакуювали понад 400 українських онкохворих дітей із зони бойових дій

Понад 400 українських дітей із онкологією евакуювали із зони бойових дій на лікування за кордон.

 Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу Президента України.

Зазначається, що згідно з домовленостями між дружиною Президента України Оленою Зеленською та першими леді інших країн світу, за сприяння керівництва іноземних держав і профільних міністерств, організовано рейси життя для українських онкохворих дітей із зон бойових дій.

Такі рейси життя здійснюються з перших тижнів війни завдяки співпраці з волонтерськими та медичними організаціями.

Читайте також: Українці, які постраждали від війни, зможуть лікуватися за кордоном - МОЗ

Як повідомляється, задля гарантування безпеки пересування, онкохворих дітей спочатку привозять до Львова – у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр (ЗУСДМЦ), який очолює Андрій Синюта. Там дітлахів дообстежують та надають їм медичну підтримку.

Далі в супроводі медбригад маленьких пацієнтів разом із близькими доправляють до Республіки Польща, у спеціально створену клініку Unicorn. Там дітей розподіляють на постійне лікування у Польщі чи інших країнах Європи.

Нині понад 400 маленьких пацієнтів продовжують лікування у мирних країнах, йдеться в повідомленні.

Пресслужба ОП повідомляє, що Олена Зеленська розповіла історії лікарів Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, які опікуються евакуацією дітей.

Читайте також: Дуда у президентському літаку вивіз із собою до Італії онкохворих дітей з України

У проєкті з евакуації українських дітей на лікування за кордон також беруть участь: International Society of Paediatric Oncology – SIOP, St. Jude Children's Research Hospital, Фонд «Таблеточки», Благодійний фонд «Запорука», Благодійний фонд «Крила надії», Благодійний фонд «Із янголом на плечі», Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Клініка дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку, Українська асоціація дитячої онкології/гематології, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, МОЗ України.