Дуда у президентському літаку вивіз із собою до Італії онкохворих дітей з України

Дуда у президентському літаку вивіз із собою до Італії онкохворих дітей з України

Фото
Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда разом із дружиною Анною Корнахаузер-Дудою, прямуючи з візитом до Італії та Ватикану, забрали із собою до Рима у президентському літаку українських онкохворих дітей.

Вони продовжать лікування у педіатричній клініці у Римі, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення президента Польщі у Фейсбуці.

"До Рима з нами прилетіли українські діти, для яких онкологічну терапію підготував педіатричний шпиталь Дитини Ісуса в Римі", – написав Дуда.

Він зазначив, що наймолодшою пасажиркою їхнього літака була Вікторія, яка народилася за два місяці до початку війни росії в Україні.

"Біля могили святого Іоанна Павла II ми помолилися сьогодні, щоб її ім’я було пророчим для її Батьківщини", – написав Дуда.

Як повідомила канцелярія президента Польщі, загалом на борту президениського літака було п'ятеро онковхорих дітей з України зі своїми братиками і сестричками та опікунами. У шпиталі в Римі їх згодом відвідала перша леді Польщі Агата Корнхаузер-Дуда.

Як зазначають у президента Польщі, під час зустрічі з Папою Римським Франциском Дуда розповів Понтифіку про ситуацію в Україні і запросив його відвідати Польщу. Глава польської держави зазначив, що це буде нагодою зустрітися з двома народами – польським та українським з огляду на велику кількість українців в РП, які знайшли тимчасовий прихисток у країні над Віслою, рятуючись від війни, яку розвязала рф в Україні.

Як повідомлялося, від початку війни рф проти України до Польщі прибуло близько 2,5 млн українців.

Фото: https://www.prezydent.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-