За добу евакуювали понад 4,3 тисячі осіб - Верещук

У понеділок, 11 квітня, гуманітарними коридорами з небезпечних районів удалося евакуювати 4 354 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі віцепрем’єр -  міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Верещук.

Результатом роботи гуманітарних коридорів 11 квітня стала евакуація 4 354 людей.

За інформацією Верещук, гуманітарними коридорами з Маріуполя та Бердянська за сьогодні на власному транспорті та автобусах для евакуації до Запоріжжя доїхали 3 854 особи. З них з Маріуполя – 556. З міст Запорізької області - Пологи, Василівка, Бердянськ та Мелітополь - евакуйовані 3 298 осіб.

Крім того, Верещук повідомила, що колони автобусів, які виїхали із Запоріжжя для евакуації людей з Бердянська, Токмака та Енергодара утримуються окупаційними військами на блокпості у Василівці.

Читайте також: Із Краматорська евакуювалися вже 160 тисяч мешканців - мер

За повідомленням віцепрем'єра, третій день російською федерацією порушуються домовленості щодо забезпечення проїзду автобусів для евакуації людей з цих міст.

З міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та Попасне в Луганській області сьогодні вдалося евакуювати 513 людей. При цьому знову постійно порушувався режим тиші з боку окупаційних військ.

Як повідомлялося, Верещук радить не нехтувати закликами влади до евакуації з небезпечних районів.

Читайте також: Із Лозової на Харківщині евакуювали понад 40% жителів – мер

24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

Фото: ОП