Червоний Хрест України з початку війни допоміг понад 400 тисячам людей

Фото

З початку загострення війни Червоний Хрест України надав допомогу понад 400 тисяч людей.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук.

«З 24 лютого було прийнято й розподілено понад 3 тисячі тонн гуманітарної допомоги по всій Україні. У період до 26 березня було надано гуманітарної допомоги в Київській області понад 342 тонни, у Запорізькій області – понад 260 тонн, у Харківській області – понад 172 тонни, в Івано-Франківській та Житомирській областях – понад 100 тонн, у Чернігівській області – понад 130 тонн», - розповів Поліщук.

Про діяльність Червоного Хреста України в умовах війни говорили в Укрінформі / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

За його словами, до надання допомоги були залучені Міжнародний Червоний Хрест та Червоний Хрест Данії, Італії, Польщі, Румунії, Німеччини, Іспанії, Китаю, Люксембургу, Болгарії, Андори, Червоний Напівмісяць Туреччини, а також благодійні внески корпоративного сектору та індивідуальні пожертви.

Читайте також: У Кам’янець-Подільському відкрили центр гігієни для переселенців

Поліщук також повідомив, що Червоний Хрест України запустив мобільні медичні бригади в звільнених регіонах і розробив механізми розповсюдження й видачі гуманітарної допомоги населенню.

«Товариство допомагає в наданні гуманітарної допомоги, супроводжує роботу органів місцевих органів влади при евакуації населення, але самостійно не може ініціювати гуманітарні коридори», - зазначив він.

Читайте також: На Буковині Червоний Хрест передав 13 вантажівок із гуманітарною допомогою

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Внаслідок цього чимало українських регіонів зазнали гуманітарної катастрофи.