У Кам’янець-Подільському відкрили центр гігієни для переселенців

У Кам’янець-Подільському відкрили центр гігієни для переселенців

Фото
Укрінформ
У місті Кам’янець-Подільський на Хмельниччині відкрили перший в Україні центр гігієни для вимушених переселенців, обладнаний пральними і сушильними машинами.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла представник Червоного Хреста України, керівник проєкту «Центр гігієни» Олена Зубарєва.

«Червоний Хрест України відкрив у Кам’янець-Подільському пілотний центр гігієни для внутрішньо переміщених осіб з подальшим масштабуванням цього проєкту по всій Україні. Центр орієнтований на надання послуг із прання та сушіння особистих речей. Згідно з опитуванням, забезпечення чистою білизною є однією з нагальних проблем для внутрішньо переміщених осіб», - зазначила Зубарєва.

За її словами, центр гігієни розташований в одному з приміщень Подільського державного аграрно-технічного університету. За кошти Червоного Хреста України для нього придбано вісім нових пральних та дві сушильні машини.

За попередніми підрахунками, щодня послугами центру користуватимуться до 40 родин за мінімальну оплату, кошти від чого спрямують на закупівлю витратних матеріалів.

За підтримки товариства Червого Хреста України у найближчі місяці в місті планують відкрити 6 таких центрів. Розглядається також можливість створення мережі пралень від Червоного Хреста в областях, що приймають найбільшу кількість вимушених переселенців.

З початку війни Кам’янець-Подільський прийняв близько 30 тис. вимушених переселенців з інших областей.

Як повідомляв Укрінформ, Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) попереджає, що гуманітарні потреби українців стрімко зростають. Близько 13 млн людей залишаються в районах, які найбільше постраждали від війни, і потребують захисту та гуманітарної допомоги.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли населених пунктів, ворожі ракети влучають в житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-