Надзвичайний стан не вплине на надання меддопомоги і планові госпіталізації - Ляшко

В умовах надзвичайного стану планові госпіталізації та меддопомога населенню будуть надаватися без обмежень.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в Укрінформі.

“Щодо надзвичайного стану. Планові госпіталізації не будуть обмежені. У принципі, у нас сьогодні ліжкового фонду вистачає для надання медичної допомоги всім. Планові госпіталізації були обмежені тільки на червоному рівні епіднебезпеки по COVID-19. Це сьогодні 5 областей”, - сказав глава МОЗ.

Він наголосив, що лікарні в Україні працюють у цілодобовому режимі. У разі зростання навантаження на систему до чергування залучатимуться додаткові медбригади.

“Працюють як екстрена меддопомога, так і приймальні відділення. Сьогодні ми забезпечуємо надання медичної допомоги. В разі, якщо буде зростати навантаження, будуть виходити додаткові бригади на чергування і в екстреній медичній допомозі, і в заклади охорони здоров'я для того, щоб надавалася медична допомога. Медики є військовозобов'язаними, тому при мобілізації вони обов’язково будуть мобілізовані”, - сказав міністр.

Читайте також: МОЗ визначило лікарні для реагування на надзвичайні ситуації

Стосовно медзакладів на лінії розмежування міністр зазначив, що всі заклади в Донецькій та Луганській областях працюють у звичайному режимі і надають меддопомогу.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони на засіданні 23 лютого ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України за винятком Донецької та Луганської областей, де триває операція Об’єднаних сил.