Укрінформ сьогодні розпочинає цикл передач з Романом Цимбалюком

Інформаційне агентство Укрінформ розпочинає цикл передач «По цимбалах з Романом Цимбалюком» - відомим журналістом, який тривалий час працював у Москві, а тепер приєднався до команди Укрінформу.

Авторська передача присвячена українським та міжнародним подіям минулого тижня, які подаватимуться в інтерпретації Романа та крізь призму країн, у яких працюють кореспонденти Укрінформу.

У понеділок 7 лютого о 9:00 за київським часом стартує перша передача, у якій Роман вступить у контакт із Нью-Йорком, точніше – власним кореспондентом у столиці світу Володимиром Ільченком.

Журналісти говоритимуть про понеділкове засідання Ради Безпеки ООН, якого Росія старанно намагалася уникнути, про нову тактику щодо України в російській дипломатії, про позицію США, Китаю, труднощі перекладу, що можуть призвести до дипломатичних казусів, і багато іншого.

“Поява в агентстві Романа Цимбалюка — важлива, в чомусь, знакова подія для нас, - каже генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко. - Роман - яскравий представник журналістики, яку можна назвати наступальною. І якщо ми говоримо, що українська дипломатія чи українська інформполітика мають бути проактивними, а не діяти лише “у відповідь на...”, це крок в означеному напрямку”.

“Відразу відповім на наступне неминуче питання, - продовжив керівник Укрінформу. - Назвавши проект “По цимбалах”, ми спираємось не на пересічне трактування цього вислову в значенні “мені байдуже” чи “моя хата скраю”, а на не менш важливу конотацію: “дати комусь по губах за дурний вислів, матюк чи образу”. В цьому сенсі і будемо “давати по губах” тим, хто заслуговуватиме: путіним, трампам, шаріям, кивам, медведчукам, лукашенкам, скабєєвим... Якщо ж пам’ятати, що цимбали — це музичний інструмент, охоплюватимемо різні сфери життя, іншими словами, гратимемо на політичних, полемічних, трансатлантичних та інших цимбалах, в країні та поза нею”.

Читайте також: Цимбалюк розповів, за що саме його переслідують у Росії

«Я б додав ще про один сенс у назві проєкту: говоритимемо на будь-які теми… Журналістові за великим рахунком по цимбалах, про що говорити – він має швидко вникнути в суть будь-якої теми – щодо політики, спорту, резонансних убивств, культури, кулінарії чи, скажімо, космосу. Головне – мати свою позицію і вміти її донести», - сказав Роман Цимбалюк.

Стежте за нашим Youtube-каналом, дивіться, підписуйтесь, насолоджуйтеся, хваліть і критикуйте. Перший випуск, як було сказано — у понеділок, о 9-00.