Ляшко пояснив, чому до стаціонарів госпіталізується менше людей з COVID-19

До стаціонарів госпіталізуються менше людей з коронавірусом через новий штам Омікрон.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі Свобода слова на ICTV міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Що ми бачимо сьогодні — в стаціонари госпіталізуються менше людей, тут є декілька факторів чому це відбувається. Тому що кількість імунізованих збільшилася, які перенесли хворобу, які вакцинувалися, але і особливості Омікрону також змінилися. Він вражає верхні дихальні шляхи, швидше передається від людини до людини , але менше вражає легені і менше з’являється кисневозалежних пацієнтів", - сказав Ляшко.

Читайте також: Госпіталізацій з Омікроном на третину менше, ніж із Дельтою – Ляшко

Водночас міністр нагадав, що зростання випадків коронавірусної хвороби фіксується вже три тижні. Згідно з прогнозами, на піку цієї хвилі в Україні може реєструватися до 60 тисяч випадіків COVID-19 за добу.

"З кожним тижнем у нас збільшуються випадки коронавірусної хвороби у два рази, і це ми вже відмічаємо три тижні. Як показує практика європейських країн, які першими вийшли на пік захворюваності по ковіду з домінуючим штамом Омікрон, то така кількість тижнів від початку спалаху до виходу на пік триває місяць - п'ять тижнів", - сказав Ляшко.

Читайте також: В Україні - 22 026 нових випадків коронавірусу

При цьому, за його словами, в Україні вже три тижні поспіль уже зростає захворюваність, і ще два тижні постійно буде рости кількість зареєстрованих добових випадків хвороби. Тому МОЗ розраховує дійти до 60 тисяч хворих на добу.