Рада звернулася до ООН щодо плану України з протидії кліматичним змінам

Верховна Рада ухвалила постанову №6263 про звернення України до Конференції Організації Об'єднаних Націй зі зміни клімату.

Документ підтримав 271 народний депутат, передає кореспондент Укрінформу.

«Метою проєкту постанови є підкреслити незворотний поступовий перехід України до низьковуглецевого розвитку з метою досягнення Цілей сталого розвитку до 2030 року, цілей Паризької угоди, а саме стримати зростання середньої глобальної температури на рівні значно нижче 2°C та докласти зусиль щодо її обмеження до 1,5°C, заявити про підтримку глобальних цілей з питань зміни клімату», - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Кліматична конференція ООН: Зеленський у Глазго провів низку зустрічей

У Глазго, Шотландія, 31 жовтня 2021 року розпочалася 26 конференція країн – учасниць Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, 16-ї сесії Конференції Сторін, яка є нарадою Сторін Кіотського протоколу, 3-ї сесії Конференції Сторін, яка є нарадою Сторін Паризької угоди, Генеральної Асамблеї ООН, Європейського Союзу, Ради Європи, парламентських асамблей, Європейського парламенту, Міжпарламентського союзу, інших регіональних і міжнародних організацій, урядів та парламентів іноземних держав, на підтримку глобальних цілей з питань зміни клімату. Саміт передбачає двотижневі переговори майже 200 країн про підходи до подолання наслідків зміни клімату.