В Україні запускають сучасну модель навчання працівників екстреної меддопомоги - Ляшко

В Україні запускають сучасну модель навчання працівників екстреної медичної допомоги.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на засіданні уряду в середу, презентуючи проєкт постанови про затвердження Порядку реалізації експериментального проєкту із здійснення освітніх заходів та проведення оцінки якості знань працівників екстреної медичної допомоги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зазначений проєкт постанови, після того як ми значно удосконалили матеріально-технічну базу центрів медицини катастроф та екстреної медичної допомоги, дозволить нам покращити і якість медичних працівників, які працюють у бригадах екстреної медопомоги. Ми запускаємо сучасну модель навчання персоналу з сучасними протоколами надання екстреної медичної допомоги, а також (з урахуванням - ред.) досвіду провідних світових профільних організацій", - наголосив Ляшко.

Читайте також: Луганському центру екстреної меддопомоги передали 10 реанімобілів

Експериментальний проєкт зі здійснення освітніх заходів та проведення оцінки якості знань працівників екстреної медичої допомоги передбачається провести до 31 грудня 2021 року. Він має на меті запровадження підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації таких працівників відповідно до медико-технологічних документів зі стандартизації екстреної меддопомоги, затверджених МОЗ.

Як зазначється в пояснювальній записці до документа, складовими проєкту є проведення освітніх заходів для працівників системи екстреної меддопомоги в областях, запровадження кваліфікаційного іспиту медицини невідкладних станів, який складається з двох етапів: інтегрованого тестового іспиту та практичного іспиту.