Поліція вивчає відео з камер та трафік телефонів у районі замаху на Шефіра – Геращенко

Правоохоронці вивчають записи відеокамер з будинків у районі, де 22 вересня було скоєно замах на першого помічника Президента Сергія Шефіра.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі вже взяті записи з відеокамер з будинків, які розташовані навколо лісу. Сам ліс – це десь 430 гектарів (там проводиться прочісування в пошуках зброї або якихось інших зачіпок). Тобто вивчаються відеозаписи, щоб подивитися, хто входив до цього лісу, хто виходив з нього – не тільки у день замаху, а й в інші дні», - розповів Геращенко.

За словами радника міністра, поліція також вивчає трафік мобільних телефонів на цій території. Утім, він уточнив, що стрілець не обов'язково користувався мобільним телефоном.

Читайте також: У машину Шефіра влучили 18 куль – Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня у Київській області обстріляли автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій дістав поранення. За інформацією МВС, постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - замах на вбивство двох і більше осіб.

Керівник Нацполіції Ігор Клименко назвав основні версії злочину: замах з метою тиску на керівництво держави та дестабілізація політичної ситуації. Окрім того, за його словами, розглядається версія причетності спецслужб інших держав.

Читайте також: Замах на Шефіра: у МВС назвали основну версію, до якої схиляється слідство

Заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін поінформував, що кулі, якими стріляли по автомобілю, не випускалися в Україні та не використовувалися на території нашої держави.

23 вересня у поліції Київщини поінформували, що поліцейські разом із Національною гвардією та працівниками ДСНС обстежують більше 430 гектарів лісу та відпрацьовують найближчі до місця злочину населені пункти.