СБУ встановила двох підозрюваних у злочинній схемі з документами для моряків

У розслідуванні масштабної злочинної схеми оформлення дозвільних документів моряків встановили двох організаторів несанкціонованого втручання в роботу відповідного Державного реєстру.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба СБУ.

“За матеріалами кіберфахівців СБУ зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжних заходів”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, проведено додаткові обшуки за адресами проживання та в офісних приміщеннях учасників схеми. Виявлено нові докази їх протиправної діяльності: чорну бухгалтерію, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

СБУ також перевіряє причетність до оборудки колишніх та нинішніх високопосадовців морської галузі України.

Читайте також: СБУ запобігла розкраданню ₴300 мільйонів на закупівлі ноутбуків для вчителів

Як повідомляв Укрінформ, у липні цього року СБУ викрила і заблокувала механізм незаконного оформлення дозвільних документів моряків. Для реалізації оборудки зловмисники здійснювали несанкціоноване втручання у відповідний державний реєстр. За інформацією спецслужби, орієнтовний розмір неправомірної вигоди, яку злочинці отримували щороку сягав понад 150 млн доларів.