Повідомили про підозру ще трьом учасникам акції на Банковій 14 серпня

Поліцейські за процесуального погодження Печерської окружної прокуратури повідомили про підозру ще трьом учасникам подій, які відбувалися на вулиці Банковій 14 серпня під час акції «Зупинимо капітуляцію».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацполіції Києва.

"У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, поліцейські за процесуального погодження Печерської окружної прокуратури повідомили про підозру ще трьом особам. Це – 30-річний та 21-річний уродженці Дніпропетровської області, а також 34-річний житель міста Одеса", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчі готують клопотання до суду про обрання їм запобіжних заходів. Також правоохоронці продовжують встановлювати інших учасників події, аби притягнути їх до відповідальності.

Читайте також: Двом учасникам акції 14 серпня на Банковій повідомили про підозру

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня представники Нацкорпусу та інших націоналістичних сил проводили акцію протесту під назвою «Зупинимо капітуляцію». Після її завершення на кореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного було скоєно напад.

За фактом нанесення тілеснихушкоджень журналісту на столичному Печерську відкрили кримінальне провадження.

Потім у Нацкорпусі оприлюднили заяву, що нападники, які після акції «Зупинимо капітуляцію» напали на Кужельного, вже понесли покарання та перепросили у журналіста.

Також під час акції між учасниками акції та поліцією сталися сутички через відмову активістів пройти перевірку на вміст небезпечних предметів. У МВС повідомили, що внаслідок сутички 7 поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми.

Печерський районний суд столиці вже обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у хуліганстві на вулиці Банковій 14 серпня під час акції «Зупинимо капітуляцію».