Вакцинація допоможе запобігти четвертій хвилі COVID-19 - Шмигаль

Зростання випадків COVID-19 в Україні є надзвичайно серйозним сигналом і необхідно переконувати населення вакцинуватися, щоб запобігти четвертій хвилі захворюваності.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Стосовно теми COVID-19 об'єктивна реальність та цифри демонструють значне зростання, фактично подвоєння сьогодні-вчора кількості випадків від минулого тижня. Це надзвичайно серйозний сигнал. Весь світ сьогодні стоїть перед четвертою хвилею... Нам треба активізуватись і закликати людей до активної вакцинації - це єдиний спосіб запобігти четвертій хвилі поширення COVID-19", - заявив Шмигаль.

Читайте також: Уряд готовий допомогти місцевій владі стримати тарифи на тепло - Шмигаль

Він наголосив, що в Україні загалом від початку вакцинальної кампанії вакцинації зроблено понад 10 млн щеплень проти COVID-19.

Крім того, Шмигаль закликав українців дотримуватися соціальної дистанції та носити маски.

Водночас глава уряду запевнив, що в Україні достатня кількість ліжок, забезпечених киснем.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу виявлено 3 615 нових підтверджених випадків зараження коронавірусом

Від початку вакцинальної кампанії станом на 10 вересня щеплено 5 789 254 людини, з них отримали одну дозу – 5 789 252 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 4 618 573 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 10 407 825 щеплень.