Кулеба - про евакуацію з Афганістану: Для літака були загрози, але їх вирішили

Український літак стикався із загрозами під час евакуації громадян з Афганістану, але всі проблеми було вирішено. Жоден літак не перебуває в чиємусь полоні чи під чиїмось контролем.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу, коментуючи інформацію про нібито захоплення українського літака в Афганістані, передає кореспондент Укрінформу.

“Дійсно, організація евакуації з Афганістану - це найскладніша операція, з якою нам коли-небудь доводилося стикатися, тому що рівень викликів і динаміка ситуації там, в аеропорту Кабула, просто зашкалювали. Були загрози нашому літаку, але ми ці проблеми вирішили, жоден літак, який мав вивозити українських громадян та іноземців, не перебуває в чиємусь полоні, під чиїмось контролем”, - зазначив Кулеба.

Глава МЗС додав, що його заступник Євгеній Єнін, на якого посилалися ряд ЗМІ, доповів про один з робочих моментів, а саму ситуацію назвав браком комунікації.

Читайте також: Україна евакуювала з Афганістану понад 250 українців та іноземців - Кулеба

“Це був один з робочих моментів. Євгеній про нього розказав, журналісти його підхопили, розкрутили, але як такого захоплення літака немає”, - наголосив міністр.

Як повідомлялося, раніше у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна, що минулої неділі в аеропорту Кабула невідомі озброєні люди захопили наш літак, який мав забезпечити евакуацію громадян з Афганістану.

Читайте також: Україна не платила за евакуацію з Афганістану цивільними літаками – Кулеба

Речник МЗС розповідав, що інформація не відповідає дійсності, усі залучені до евакуації українців літаки повернулися додому.